Omscholen tot vrachtwagenchauffeur?

Er zijn verschillende redenen waarom je (op latere leeftijd) zou willen switchen naar een baan als vrachtwagenchauffeur. Misschien ben je toe aan een nieuwe uitdaging, misschien ben je niet meer tevreden over je huidige werk of misschien heb je altijd al vrachtwagenchauffeur willen worden. Wat je motivatie ook is, bij Rijbaan.nl ben je aan het juiste adres om een omscholingstraject tot vrachtwagenchauffeur te volgen.

AANMELDEN VOOR INFORMATIEBIJEENKOMST

ZET DE EERSTE STAP

Kom naar een van de vrijblijvende informatiebijeenkomsten die wij houden op onze locatie in Rogat (Meppel).

Graag vertellen we je hier over de voordelen van chauffeur worden op latere leeftijd:

 • ✔ Goede subsidieregelingen
 • ✔ Komend jaar +10% CAO-loon
 • ✔ Opleiding naast huidige baan mogelijk
 • ✔ Deeltijd & voltijd mogelijkheden
 • ✔ 100% baangarantie na je opleiding

OMSCHOLING IN 3-STAPPEN

Vrachtwagenchauffeur worden op latere leeftijd: een goede carrière switch?

Eindelijk dat gaan doen wat jou al heel lang trekt? Laat je dan nu omscholen tot vrachtwagenchauffeur.

Vrachtwagenchauffeur is een beroep dat veel mensen aanspreekt. Je hebt veel vrijheid, afhankelijk van jouw werk zie je veel van de wereld en je hebt een grote verantwoordelijkheid. Je kunt relatief makkelijk instromen en bij Rijbaan.nl heb je na het succesvol afronden van je omscholingstraject gegarandeerd een baan.

Je moet wel rekening houden met een aantal uitdagingen en de opleiding om je rijbewijs C met Code 95 te halen. Zo moet je fysiek en mentaal fit zijn, omdat je lange dagen maakt, veel onderweg bent en soms zwaar werk moet verrichten. Ook moet je bereid zijn om je leefstijl aan te passen, omdat je onregelmatige werktijden hebt, soms ver van huis bent en een goede balans moet vinden tussen werk en privé.

Voordelen aan vrachtwagenchauffeur worden op latere leeftijd

• Je hebt meer levens- en rijervaring, waardoor je beter kunt omgaan met onverwachte situaties, stress en verantwoordelijkheid.
• Je bent misschien flexibeler in je werktijden en beschikbaarheid, omdat je bijvoorbeeld geen jonge kinderen meer thuis hebt wonen.
• Veel transportbedrijven staan open voor zij-instromers.

Als je gemotiveerd, flexibel, fysiek en mentaal fit bent en houdt van rijden, dan is vrachtwagenchauffeur worden op latere leeftijd zeker iets voor jou! Meld je dan vrijblijvend aan voor een informatiebijeenkomst.

Informatiebijeenkomsten worden gehouden op onze locatie te Rogat (Meppel).

Na een persoonlijke kennismaking mag jij ook laten zien over welke rijvaardigheden jij al beschikt tijdens een testrit. Tijdens deze testrit besteden we aandacht aan jouw competenties als vrachtwagenchauffeur zoals jouw reactievermogen en -snelheid, maar ook hoe jij reageert tijdens bepaalde verkeersituaties. Het rijden op een vrachtwagen is per slot van rekening wat anders dan rijden met een personenauto.

De voordelen op een rij!

 • Opgeleid worden naast jouw huidige baan: dus geen inkomensverlies
 • Zowel full-time als part-time functies
 • 100% Baangarantie na het afronden van de gehele rijopleiding
 • Goede subsidieregelingen
 • Plus 10% salaris in 2024!
 • Goede begeleiding bij een bewezen en professionele opleider

Vrachtwagenchauffeur worden in een paar stappen

Om vrachtwagenchauffeur te worden op latere leeftijd, heb je in ieder geval een rijbewijs C met code 95 nodig. Code 95 is een verplichte nascholing voor beroepschauffeurs, die je elke vijf jaar ‘moet vernieuwen’. Om rijbewijs C met Code 95 te behalen, moet je de volgende stappen doorlopen:

• Je moet in bezit zijn van het rijbewijs B, oftewel je autorijbewijs.
• Je moet een medische keuring ondergaan om te bewijzen dat je gezond genoeg bent om een vrachtwagen te besturen.
• Je moet een aantal theorie-examens afleggen over verkeersregels, veiligheid, techniek en administratie.
• Je moet een praktijkexamen afleggen, waarbij je laat zien dat je een vrachtwagen kunt besturen, manoeuvreren en parkeren.
• Je moet een aantal praktische toetsen afleggen over laden en lossen, voertuigbeheersing en -controle en criminaliteitspreventie.

Wim Rook praat je met veel plezier bij op één van onze informatiebijeenkomsten. Graag nodigen wij jou uit om aan één van de informatiebijeenkomsten deel te nemen. In het kort zijn dit de vervolgstappen:

 1. Na de informatiebijeenkomst heb jij voor jezelf de bevestiging gekregen dat het vak van vrachtwagenchauffeur iets voor je is.
 2. Persoonlijke kennismaking met Wim van Rijbaan.nl. Hier leren we elkaar kennen en ervaren wij of de juiste klik er is om ‘samen gas te gaan geven’.
 3. Er volgt een twee-uur durende rijtest in een vrachtwagen. Tijdens deze rijtest worden je vaardigheden als vrachtwagenchauffeur getest en geëvalueerd.
 4. Na de beoordeling van de rijtest krijg je een persoonlijk advies voor het vervolg van jouw opleiding tot vrachtwagenchauffeur.

Aanmelden

Voor een vrijblijvende informatiebijeenkomst

Eerst meer weten?

Vraag onze gratis opleidingsbrochure aan.
Overweeg je om je te laten omscholen tot vrachtwagenchauffeur en wil daar je graag meer over weten? Vraag dan hieronder onze opleidingsbrochure aan met meer informatie of stel je vraag via onze contactpagina.

"*" geeft vereiste velden aan

Privacy*

© 2024 Rijbaan. Alle rechten voorbehouden. | Privacyverklaring