Subsidies voor opleiding tot vrachtautochauffeur

Eén van de veel gehoorde vragen met betrekking tot het behalen van het vrachtwagenrijbewijs gaat over de kosten. Bijkomende vraag is vaak of er mogelijkheden zijn tot het verkrijgen van subsidies voor vrachtwagenchauffeuropleidingen.

Als jij via Rijbaan.nl jouw rijopleiding volgt dan kun je gebruik maken van verschillende subsidiemogelijkheden.
Het is goed om te weten dat jij vanuit Rijbaan.nl sowieso een substantiële korting op de totaal kosten van de rijopleiding ontvangt.

Daarnaast mogen wij de rijopleiding die jij via Piet Gons Rijopleidingen gaat volgen BTW vrij aan jou aanbieden. Ook dat scheelt al weer 21% op het totaal van de opleidingskosten.

Tevens kun je vanuit Rijbaan.nl gebruik maken van een deel van ons scholingsbudget welke wij per jaar beschikbaar stellen voor de kandidaten die starten met een leer- en werktraject. Voor het scholingsbudget geldt wel dat het beschikbaar is “tot dat de pot leeg is”. Dus overweeg jij te starten met een leer- en werktraject wacht dan niet te lang!

AANMELDEN VOOR INFORMATIEBIJEENKOMST

Naast alle beschikbare subsidies en ondersteunde financiële middelen kan Rijbaan.nl ook een deel van jouw opleiding voorfinancieren. Dit voorgefinancierde deel kun je dan renteloos aan ons voldoen vanaf het moment dat je via Rijbaan.nl aan het werk bent.

STAP-Budget gebruiken

Sinds 2022 is het mogelijk om gebruik te maken van het STAP-Budget.(Stimulering Arbeidsmarkt Positie).

In het kort komt deze regeling er op neer dat iedere Nederlander die de leeftijd heeft tussen 18 jaar en de AOW gerechtigde leeftijd heeft deze subsidie kan aanvragen om zijn arbeidsmarkt positie te verbeteren).

Per jaar kun je éénmalig en max. € 1000,= subsidie ontvangen voor een te volgen opleiding.

De rijopleiding tot vrachtwagenchauffeur, maar ook aanvullende opleidingen, – cursussen en rijbewijzen komen in aanmerking voor het STAP-Budget.

Natuurlijk kunnen wij jou volledig informeren over alle richtlijnen en de aanvraag van het STAP-Budget.

MEER INFORMATIE AANVRAGEN

Ontwikkelfonds Arbeidsregio

Voor de kandidaten die via Rijbaan.nl een opleiding tot vrachtwagenchauffeur gaan volgen kunnen wij vanuit de arbeidsregio Zwolle een ondersteuning in de financiering van de her-, bij- of omscholing aan vragen.

Het Upgrade Jezelf budget is een investering in mensen, om ieders talent optimaal te benutten, ongeacht wat het opleidingsniveau, de leeftijd, de loopbaan en de relatie tot de arbeidsmarkt is.

Vanuit onze vestiging in de arbeidsregio kunnen wij in-principe voor iedere kandidaat een Upgrade Jezelf budget aanvragen. De maximale bijdrage vanuit Upgrade Jezelf is € 2.500,=  

Subsidie via gemeenten en het UWV

Ook kan het mogelijk zijn, indien jij een uitkering ontvangt vanuit het UWV dan wel de Gemeente waarin jij woont om in aanmerking te komen voor een ondersteuning in de opleidingskosten.

Het is denk ik goed te weten dat wij een scholingsovereenkomst met het UWV hebben en dat wij ook bekend zijn bij de meeste van de ons omringende Gemeenten.

Volg je opleiding tot vrachtwagenchauffeur met subsidie via Rijbaan.nl

Kortom, wij kennen de procedures en kunnen helpen met het aanvragen van financiële middelen voor jouw leer- en werktraject via Rijbaan.nl.
Er dus ruime mogelijkheden om heel voordelig en met gebruikmaking van subsidies en ondersteunende financiële middelen jouw leer- en werktraject met baangarantie via Rijbaan.nl te kunnen volgen.

Meld je aan voor een van de vrijblijvende informatiebijeenkomsten waarin je o.a. volledig geïnformeerd wordt over de subsidiemogelijkheden.

AANMELDEN VOOR INFORMATIEBIJEENKOMST

Aanmelden

Voor een vrijblijvende informatiebijeenkomst (ook online opties beschikbaar)

"*" geeft vereiste velden aan

Privacy*

© 2023 Rijbaan. Alle rechten voorbehouden. | Privacyverklaring