Subsidies voor opleiding tot vrachtautochauffeur

Eén van de veel gehoorde vragen met betrekking tot het behalen van het vrachtwagenrijbewijs gaat over de kosten. Bijkomende vraag is vaak of er mogelijkheden zijn tot het verkrijgen van subsidies voor de opleiding tot beroepsvrachtwagenchauffeur.

Als jij via Rijbaan.nl jouw rijopleiding volgt dan kun je gebruik maken van verschillende subsidiemogelijkheden.
Daarnaast mogen wij de rijopleiding die jij via Rijcenter Gons gaat volgen BTW vrij aan jou aanbieden. Ook dat scheelt al weer 21% op het totaal van de opleidingskosten.

Tevens kun je vanuit Rijbaan.nl gebruik maken van een deel van het scholingsbudget welke wij per jaar beschikbaar stellen voor de kandidaten die starten met een leer- en werktraject. Voor het scholingsbudget geldt wel dat het beschikbaar is “tot dat de pot leeg is”. Dus overweeg jij te starten met een leer- en werktraject wacht dan niet te lang!

AANMELDEN VOOR INFORMATIEBIJEENKOMST

Naast alle beschikbare subsidies en ondersteunde financiële middelen kan Rijbaan.nl ook een deel van jouw opleiding voorfinancieren. Dit voorgefinancierde deel kun je dan renteloos aan ons voldoen vanaf het moment dat je via Rijbaan.nl aan het werk bent.

Ontwikkelfonds Arbeidsmarktregio

Voor de kandidaten die via Rijbaan.nl een opleiding tot vrachtwagenchauffeur gaan volgen kunnen wij vanuit de Arbeidsmarktregio Zwolle een ondersteuning in de financiering van de her-, bij- of omscholing aan vragen.

Het Upgrade Jezelf budget

Het Upgrade Jezelf budget is een investering in mensen, om ieders talent optimaal te benutten, ongeacht wat het opleidingsniveau, de leeftijd, de loopbaan en de relatie tot de arbeidsmarkt is.

Vanuit onze vestiging in de arbeidsmarktregio kunnen wij in-principe voor iedere kandidaat een Upgrade Jezelf budget aanvragen. De maximale bijdrage vanuit Upgrade Jezelf is € 2.500,- 

Het Groei Vooruit budget

Het Groei Vooruit budget is een budget wat door de kandidaat aangevraagd moet worden. Rijbaan.nl onderhoudt nauw contact met Groei Vooruit en zodoende kunnen wij je bij de aanvraag helpen en in de meeste gevallen ‘sturen’ in het beoordelingstraject.

Wil jij je carrière een wending geven en/of aan de slag gaan in in de Transport & Logistiek sector? Dan kunnen Groei Vooruit en Rijbaan.nl je daar mogelijk bij helpen.

Ben je woonachting in de Arbeidsmarktregio Zwolle dan kun jij in aanmerking komen voor een Groei Vooruit budget. De maximale bijdrage is € 5.000,-.

Subsidie via gemeenten en het UWV

Ook kan het mogelijk zijn, indien jij een uitkering ontvangt vanuit het UWV dan wel de Gemeente waarin jij woont om in aanmerking te komen voor een ondersteuning in de opleidingskosten.

Het is goed om te weten dat wij middels een scholingsovereenkomst bekend zijn bij en met het UWV en een rijopleiding tot vrachtwagenchauffeur via Rijcenter Gons tot de mogelijkheden behoort. Daarnaast is Rijbaan.nl ook bekend bij de meeste van de ons omringende Gemeenten.

Volg je opleiding tot vrachtwagenchauffeur met subsidie via Rijbaan.nl

Kortom, wij kennen de procedures en kunnen helpen met het aanvragen van financiële middelen voor jouw leer- en werktraject via Rijbaan.nl.
Er zijn dus ruime mogelijkheden om heel voordelig en met gebruikmaking van subsidies en/of ondersteunende financiële middelen jouw opleidings- en werktraject met baangarantie via Rijbaan.nl te kunnen volgen.

Meld je aan voor een 1 op 1 introductiegesprek of één van de vrijblijvende informatiebijeenkomsten waarin je o.a. volledig geïnformeerd wordt over de subsidiemogelijkheden.

AANMELDEN VOOR INFORMATIEBIJEENKOMST

AANMELDEN

VOOR EEN GRATIS VRIJBLIJVENDE INFORMATIEBIJEENKOMST OF TELEFONISCH 1-OP-1 INTRODUCTIEGESPREK

© 2024 Rijbaan. Alle rechten voorbehouden. | Privacyverklaring