Start jouw opleiding met baangarantie

Vrachtwagenchauffeur worden, daar droomt toch iedereen van! Zie jij jezelf al rijden op een grote truck door Nederland of zelfs door Europa? Om vrachtwagenchauffeur te worden heb je een rijbewijs in categorie C nodig, anders blijft het rijden van een vrachtwagen slechts een droom. Rijbaan.nl helpt je door de theorie en praktijkopleidingen om chauffeur te worden.

AANMELDEN VOOR INFORMATIEBIJEENKOMST

INFORMATIEBIJEENKOMST

Graag willen wij je uitleg geven over het opleidings- en werktraject via Rijbaan.nl. Kom naar een van de informatiebijeenkomsten die wij houden op onze locaties in Staphorst, Rogat (Meppel) en Hoogeveen.

Wij informeren je o.a. vrijblijvend over:

 • ✔ Het werken als vrachtwagenchauffeur
 • ✔ Het opleidingstraject met baangarantie
 • ✔ Kosten van de opleiding
 • ✔ Subsidiemogelijkheden.
 • ✔ De CAO en het salaris

IN 3-STAPPEN NAAR JOUW DROOMBAAN

Werken als vrachtautochauffeur

Bij Rijbaan.nl haal jij een vrachtwagenrijbewijs via een uniek opleidingstraject. Binnen dit traject leer en ervaar jij de theorie en praktijk rondom het vak van chauffeur. Wij vinden het erg belangrijk dat jij het vak ervaart. Daarom kiezen wij ervoor om informatiebijeenkomsten te houden en bieden wij jou de mogelijkheid om deel te nemen aan een belevingsdag. Op een belevingsdag mag je ervaren hoe het is om vrachtwagenchauffeur in een specifieke vorm van transport te zijn.

Tijdens de informatiebijeenkomst vertellen wij wie wij zijn, hoe een opleiding- en werktraject eruit ziet, wat er van jouw wordt verwacht, de opleidingskosten, subsidiemogelijkheden, de baangarantie en de contractuele aspecten zoals het CAO en verloning. Daarnaast beantwoorden wij graag jouw vragen!
Of jij al zeker weet dat je vrachtwagenchauffeur wilt worden of dat jij nog twijfelt, de bijeenkomst is vrijblijvend en voor iedereen gratis.

Informatiebijeenkomsten worden gehouden in Staphorst, Rogat (Meppel), Hoogeveen en Zwolle.

Na een persoonlijke kennismaking mag jij ook laten zien over welke rijvaardigheden al beschikt tijdens een testrit. Tijdens deze testrit besteden we aandacht aan jouw competenties als vrachtwagenchauffeur zoals jouw reactievermogen en -snelheid, maar ook hoe jij reageert tijdens bepaalde verkeersituaties. Het rijden op een vrachtwagen is per slot van rekening wat anders dan rijden met een personenauto.

 • Nederlands rijbewijs B (BE is een pré)
 • De Nederlandse taal schrijf, lees en spreek je goed
 • Jij bent echt stressbestendig
 • Jij bent fysiek 100% in orde
 • Wisselende werktijden zijn voor jou geen probleem
 • Zowel full-time als part-time functies
 • 24/6 beschikbaar
 • Op zondag vrij!

Vrachtwagenchauffeur worden in een paar stappen

Wim Rook verzorgt met veel plezier de informatiebijeenkomst. Graag nodigen wij jou uit om aan één van de informatiebijeenkomsten deel te nemen.

Maar wat we nog veel liever doen is het avontuur om vrachtwagenchauffeur te worden vervolgens met jou aan te gaan!

Heb jij tijdens of na de informatiebijeenkomst voor jezelf de bevestiging gekregen dat het vak van vrachtwagenchauffeur dat is wat jij graag wilt?
Dan volgt een 1 op 1 gesprek met Wim. Tijdens deze persoonlijke kennismaking leren jij en Wim elkaar kennen en komen we erachter of we al dan niet bij ‘elkaar passen’. Passen we bij elkaar en is de juiste klik er dan gaan we ‘samen gas geven’.

Eindelijk is het zover, jij gaat rijden! We doen een rijtest met een instructeur waarin je twee uur mag rijden in een vrachtwagen.
Tijdens deze rijtest worden je vaardigheden als vrachtwagenchauffeur getest en geëvalueerd.
Hieruit volgt een beoordeling en bijbehorend het advies voor de rijopleiding.

Staan alle lichten op groen? Dan kan jij (direct) beginnen met de leer- en werktraject via Rijbaan.nl.
Bekijk hieronder de video over het traject wat jij bij Rijbaan.nl kan volgen op weg naar jouw droombaan!

Vrachtwagenchauffeur worden op latere leeftijd?

Dat kan! Op latere leeftijd kan je nog steeds vrachtwagenchauffeur worden.
André Dillerop heeft een stuk geschreven op Routiers.nl waar hij aangeeft geen spijt te hebben gehad van de keuze om op latere leeftijd vrachtwagenchauffeur te worden.

Er zijn bijna 30.000 mensen in Nederland die ouder zijn dan 60 jaar en die nog actief rijden met een rijbewijs voor grote voertuigen zoals een vrachtwagen. Daarnaast zijn er velen die met pensioen gaan en toch nog iets met hun ‘grote rijbewijs’ willen blijven doen. Al is het maar voor 1 of 2 dagen per week.
In de transportbranche is het dus prima mogelijk om zowel fulltime als parttime te kunnen werken.

Vrachtwagenchauffeur worden op latere leeftijd: het kan dus gewoon!

AANMELDEN

VOOR EEN GRATIS VRIJBLIJVENDE INFORMATIEBIJEENKOMST OF TELEFONISCH 1-OP-1 INTRODUCTIEGESPREK

Eerst meer weten?

Vraag onze gratis opleidingsbrochure aan.
Overweeg je om vrachtwagenchauffeur te worden en wil daar je graag meer over weten? Vraag hieronder onze opleidingsbrochure aan met meer informatie of stel je vraag direct via onze contactpagina.

"*" geeft vereiste velden aan

Privacy*

© 2024 Rijbaan. Alle rechten voorbehouden. | Privacyverklaring