Start jouw opleiding met baangarantie

Vrachtwagenchauffeur worden, daar droomt toch iedereen van! Zie jij jezelf al rijden op een grote truck door Nederland of zelfs door Europa? Om vrachtwagenchauffeur te worden heb je een rijbewijs in categorie C nodig, anders blijft het rijden van een vrachtwagen slechts een droom. Rijbaan.nl helpt je graag door de theorie en praktijkopleidingen om chauffeur te worden.

LAAT JE VRIJBLIJVEND INFORMEREN

INFORMATIEMOGELIJKHEDEN

Graag willen wij je uitleg geven over het opleidings- en werktraject via Rijbaan.nl. Kom naar één van de informatiebijeenkomsten of vraag vrijblijvend een 1-op-1 introductiegesprek aan. Wil je liever zelf contact opnemen op een moment dat het jou het beste past, dan kan dat ook!

Wij informeren je dan o.a. vrijblijvend over:

 • ✔ Het werken als vrachtwagenchauffeur
 • ✔ Het opleidingstraject met baangarantie
 • ✔ Kosten van de opleiding
 • ✔ Subsidiemogelijkheden.
 • ✔ De CAO en het salaris

IN 3-STAPPEN NAAR JOUW DROOMBAAN

Werken als vrachtautochauffeur

Bij Rijbaan.nl haal jij een vrachtwagenrijbewijs via een uniek opleidingstraject. Binnen dit traject ervaar en leer jij de theorie en praktijk rondom het vak van vrachtwagenchauffeur. Wij vinden het erg belangrijk dat jij alles over het vak te weten komen, maar ook dat je het vak ervaart. Daarom kiezen wij ervoor om 1 op 1 introductie- en intakegesprekken en informatiebijeenkomsten te houden, maar bieden wij jou ook de mogelijkheid om deel te nemen aan een belevingsdag.

In een 1 op 1 introductiegesprek maken we kennis met elkaar en kun jij de eerste vragen die ‘er bij jouw leven’ stellen. Veelal volgt er na een introductiegesprek een persoonlijk intakegesprek. Het intakegesprek wordt dan veelal gevolgd door een rij’test’ waarin onze instructeur kijkt hoe het met jouw aanleg voor het chauffeurs vak gesteld is.
Tijdens deze rij’test’ wordt aandacht besteed aan jouw reactievermogen en -snelheid, maar ook hoe jij reageert tijdens bepaalde verkeersituaties.
Je zult dan ervaren dat het rijden op een vrachtwagen echt wat anders is dan het rijden met een personenauto.

Tijdens die informatiebijeenkomsten, die wij maandelijks organiseren, stellen wij ons voor, leggen wij uit hoe een opleiding- en werktraject eruit ziet, wat er van jouw wordt verwacht, vertellen wij over de opleidingskosten en subsidiemogelijkheden, de baangarantie en de contractuele aspecten zoals het CAO en verloning.
Daarnaast beantwoorden wij graag jouw vragen!
Na de informatiebijeenkomst volgt ook het persoonlijke intakegesprek en de rij’test’.

De 1 op 1 gespreken en de informatiebijeenkomsten worden gehouden op onze locatie in Rogat (Meppel) en zijn vrijblijvend en voor iedereen gratis.

Tijdens een belevingsdag ervaar je hoe het is om vrachtwagenchauffeur in een specifieke vorm van transport te zijn. De belevingsdag wordt na overleg met jou gepland in een vorm van transport waar jouw interesse naar uitgaat.

 • Nederlands rijbewijs B (BE is een pré)
 • De Nederlandse taal schrijf, lees en spreek je goed
 • Jij bent echt stressbestendig
 • Jij bent fysiek 100% in orde
 • Wisselende werktijden zijn voor jou geen probleem
 • Zowel full-time als part-time functies
 • 24/6 beschikbaar
 • Op zondag vrij!

Vrachtwagenchauffeur worden in een paar stappen

Wim Rook verzorgt met veel plezier de informatiebijeenkomst. Graag nodigen wij jou uit om aan één van de informatiebijeenkomsten deel te nemen.

Maar wat we nog veel liever doen is het avontuur om vrachtwagenchauffeur te worden vervolgens met jou aan te gaan!

Heb jij tijdens of na de informatiebijeenkomst voor jezelf de bevestiging gekregen dat het vak van vrachtwagenchauffeur dat is wat jij graag wilt?
Dan volgt een 1 op 1 intakegesprek. Tijdens deze persoonlijke kennismaking leren wij elkaar kennen en komen we erachter of we al dan niet bij ‘elkaar passen’.
Passen jij en Rijbaan bij elkaar en is de juiste klik er dan gaan we ‘samen gas geven’.

En dan is het zover, jij gaat zelf rijden! Jij rijdt een rij’test’ van twee uur met één van onze rijinstructeurs op één van onze bakwagens.
Tijdens deze rit worden je vaardigheden als vrachtwagenchauffeur bekeken, maar ook geëvalueerd, waarna er een les advies wordt gegeven voor jouw rijopleiding.

Staan alle lichten op groen? Dan kan jij beginnen met een opleidings- en werktraject via Rijbaan.nl.
Via Rijbaan.nl kun jij maandelijks starten met jouw opleiding tot vrachtwagenchauffeur beroepsgoederenvervoer.

Bekijk hieronder de video over het traject wat jij bij Rijbaan.nl kan volgen op weg naar jouw droombaan!

Vrachtwagenchauffeur worden op latere leeftijd?

Dat kan zeker! Ook op latere leeftijd kun je nog steeds vrachtwagenchauffeur worden.
André Dillerop heeft een stuk geschreven op Routiers.nl waar hij aangeeft geen spijt te hebben gehad van de keuze om op latere leeftijd vrachtwagenchauffeur te worden.

Er zijn bijna 30.000 mensen in Nederland die ouder zijn dan 60 jaar en die nog actief rijden met een rijbewijs voor grote voertuigen zoals een vrachtwagen. Daarnaast zijn er velen die met pensioen gaan en toch nog iets met hun ‘grote rijbewijs’ willen blijven doen. Al is het maar voor 1 of 2 dagen per week.
In de transportbranche is het dus prima mogelijk om zowel fulltime als parttime te kunnen werken.

Vrachtwagenchauffeur worden op latere leeftijd: het kan dus gewoon!

AANMELDEN

VOOR EEN GRATIS VRIJBLIJVENDE INFORMATIEBIJEENKOMST OF TELEFONISCH 1-OP-1 INTRODUCTIEGESPREK

Eerst meer weten?

Vraag onze gratis opleidingsbrochure aan.
Overweeg je om vrachtwagenchauffeur te worden en wil daar je graag meer over weten? Vraag hieronder onze opleidingsbrochure aan met meer informatie of stel je vraag direct via onze contactpagina.

"*" geeft vereiste velden aan

Privacy*

© 2024 Rijbaan. Alle rechten voorbehouden. | Privacyverklaring