Ervaar het werk als vrachtwagen chauffeur

Vrachtwagenchauffeur worden, daar droomt toch iedereen van! Zie je jezelf al rijden op een grote truck door Nederland of zelfs door Europa? Om vrachtwagenchauffeur te worden heb je een rijbewijs in categorie C nodig, anders blijft het rijden van een vrachtwagen slechts een droom. Rijbaan.nl helpt je door de theorie en praktijkopleidingen om chauffeur te worden.

Hoe een opleidingstraject met baangarantie tot vrachtwagenchauffeur in zijn werk gaat leggen wij je graag uit op een van onze informatiebijeenkomsten die wij houden op een van onze locaties in Staphorst, Rogat (Meppel) en Hoogeveen.

Aanmelden voor de informatie bijeenkomst

Wil jij het chauffeursvak echt ervaren?

Wil jij mogelijk chauffeur worden, maar heb je nog net dat laatste zetje in jouw rug nodig? Of wil jij van "Rijbaan" wisselen? Meld je hier aan om een dag mee te rijden en het echte werk te ervaren. Proef alvast een dag aan de baan waar jij al lang van droomt!

PLAN HIER JOUW BELEVINGSDAG

De beste route naar jouw droombaan!

Vrachtautochauffeur worden doen we samen

Bij Rijbaan.nl haal je een vrachtwagenrijbewijs via een uniek opleidingstraject. Binnen dit traject leer en ervaar je de theorie en praktijk rondom het vak van chauffeur. Wij vinden het erg belangrijk dat je het vak ervaart. Daarom kiezen wij ervoor om informatiebijeenkomsten te houden en bieden wij jou de mogelijkheid om deel te nemen aan een belevingsdag. Op een belevingsdag mag je ervaren hoe het is om vrachtwagenchauffeur te zijn.

Wat je kan verwachten als toekomstig vrachtautochauffeur

Tijdens de informatiebijeenkomst bespreken we het opleidingstraject, wie de opleiding tot chauffeur gaat betalen, subsidiemogelijkheden en contractuele aspecten zoals het CAO en verloning. Daarnaast beantwoorden wij graag je vragen! Of je nu zeker weet dat je vrachtwagenchauffeur wil worden of je twijfelt nog, de bijeenkomst is voor iedereen gratis.

Informatieavonden worden gehouden in Staphorst, Rogat (Meppel), Hoogeveen en Zwolle.

Na een persoonlijke kennismaking is er een testdag. Op de testdag besteden we aandacht aan jouw competenties als vrachtwagenchauffeur zoals je reactievermogen en je reactiesnelheid. Maar de kennis en kunde die je hebt op kunnen doen tijdens de informatieavond blijft van belang. Het is immers belangrijk dat je als vrachtwagenchauffeur de Nederlandse taal goed beheerst.

  • Nederlands rijbewijs B (BE is een pré)
  • De Nederlandse taal schrijf, lees en spreek je goed
  • Jij bent echt stressbestendig
  • Jij bent fysiek 100% in orde
  • Wisselende werktijden zijn voor jou geen probleem
  • Zowel full-time als part-time functies
  • 24/6 beschikbaar
  • Op zondag vrij!

Vrachtwagenchauffeur worden in een paar stappen

Wim Rook verzorgt met veel plezier de informatiebijeenkomst. Maar wat we nog veel liever doen is het avontuur om vrachtwagenchauffeur te worden vervolgens te hervatten! Laat het niet bij de informatiebijeenkomst en bespreek samen met ons jouw vervolgstap.

Per mail kan je contact opnemen met collega Wim en geef je daarin aan wat je zou willen doen. Is dat positief nieuws? Dan volgt een 1 op 1 gesprek met Wim en maken jullie samen een afspraak. Tijdens deze persoonlijke kennismaking leren we elkaar kennen en motiveren we elkaar om er een mooi traject van te maken. Mocht de 1 op 1 je zijn bevallen en je wil graag gas geven, dan doen wij met je mee!

Eindelijk is het zover, rijden! We doen een rijtest met een instructeur waarin je twee uur mag rijden in een vrachtwagen. Tijdens de rit worden je vaardigheden als vrachtwagenchauffeur geëvalueerd. Hieruit volgt een beoordeling en bijbehorend advies voor de rijopleiding.

Staan alle lichten op groen? Dan kan je beginnen met de rijopleiding bij Rijbaan.nl.

Wim Rook
“Wij hebben een slagingspercentage van meer dan 80%!”

Aanmelden voor de informatie bijeenkomst

Vrachtwagenchauffeur worden op latere leeftijd? Dat kan!

Op latere leeftijd kan je nog steeds vrachtwagenchauffeur worden. André Dillerop heeft een stuk geschreven op Routiers.nl waar hij aangeeft geen spijt te hebben gehad van de keuze om op latere leeftijd vrachtwagenchauffeur te worden.

Er zijn bijna 30.000 mensen in Nederland die ouder zijn dan 60 jaar en actief rijden met een rijbewijs voor grote voertuigen zoals een vrachtwagen. Daarnaast zijn er velen die met pensioen gaan en toch iets willen doen zoals vrachtwagenchauffeur worden. Vrachtwagenchauffeur worden op latere leeftijd kan dus gewoon!

Aanmelden

Voor een informatiebijeenkomst

"*" geeft vereiste velden aan

Privacy*

Contact aanvraag

Ik overweeg om chauffeur te worden en wil daar graag meer over weten. Kunnen jullie contact met mij opnemen?

"*" geeft vereiste velden aan

Privacy*

© 2022 Rijbaan. Alle rechten voorbehouden. | Privacyverklaring