h2{font-size:1.5rem;}p{font-size: 18px;}.textblock–text {padding: 50px 0px;}.textblock–text .inner article{margin-bottom: 50px;}

De salarissen van vrachtwagenchauffeurs verschillen van elkaar. Zo heb je een salaris voor vrachtwagenchauffeur met een CE-rijbewijs, chauffeurs die enkel in Nederland rijden en vrachtwagenchauffeur salarissen voor men die internationaal rijdt.

Het gemiddelde salaris van een vrachtwagenchauffeur is 13,64 per uur.

Is je salaris verdienen als chauffeur een droom en ben je benieuwd waar je aan de slag kan?

Klik hier om de openstaande vacatures te bekijken.

 

Salaris vrachtwagenchauffeur ce

+- 2.500 euro bruto in de maand

Als CE-vrachtwagenchauffeur heb je een salaris van gemiddeld €2.500 euro per maand. Het salaris is hier afhankelijk van factoren zoals opleidingsniveau, ervaring, het bedrijf waar je gaat werken en of je internationaal of nationaal rijdt.

Wil je aan de slag en het salaris verdienen van een CE-chauffeur?

 

Wat een internationaal vrachtwagenchauffeur verdient

+- 2.700 euro bruto in de maand

Vrachtwagenchauffeurs die werkzaam zijn buiten de Nederlandse grenzen verdienen meer dan vrachtwagenchauffers die binnen de grenzen van Nederland ritten maken.  Dit maakt dat het gemiddelde salaris met honderden euro’s per maand omhooggaat wanneer je internationaal je salaris verdient. Internationale chauffeurs verdienen zo gemiddeld rond de 2.700 euro bruto in de maand.

 

Salaris vrachtwagenchauffeur gevaarlijke stoffen

tussen de 2.500 en 3.000 euro per maand

Als je gevaarlijke stoffen vervoert dan dien je in het bezit te zijn van een ADR certificaat klasse 1 en tank. Een cursus van enkele dagen is nodig voor het behalen van dit certificaat waarna deze jarenlang geldig is. Het gemiddelde salaris vrachtwagenchauffeur gevaarlijke stoffen zit tussen de 2.500 en 3.000 euro per maand. Dit salaris is afhankelijk van de ADR-klasse waarin je rijdt en of dit internationaal of nationaal is.

 

Vergoedingen boven op het loon

+- 10% van het vrachtwagenchauffeur salaris

Vrachtautochauffeur salarissen worden beïnvloed door de TLN-CAO voor het wegvervoer. Naast het loon zijn er onkostenvergoedingen en toeslagen voor het onregelmatige- en nachtwerk. Bovendien maken vrachtwagenchauffeurs vaak overuren. Deze overuren zitten niet in de besproken salarissen en komt er dus nog bij.

Samenvattend gaat het salaris, gemiddeld genomen, met 10% omhoog.

 

Waarom je geld verdienen als vrachtwagenchauffeur

Mooie ritten

+ 90.000 chauffeurs in NL

Stabiele baan

Goed salaris

Mooie ritten, unieke verantwoordelijkheden in het transport van goederen en je favoriete playlist onderweg; er zijn veel tops als vrachtwagenchauffeur. Transport is een belangrijk aspect in alle bedrijvigheid binnen Nederland en internationaal. Daarom vinden we in Nederland meer dan 90.000 chauffeurs in dienst bij een transportbedrijf. En dat is niet zomaar, want de vraag naar vrachtautochauffeurs groeit wat maakt dat jij een stabiele rijbaan kan hebben.

Daarnaast heb je een mooi loon. Het vaste salaris van een chauffeur varieert tussen de 1.600 euro tot 2.400 bruto per maand.  Wanneer je meer ervaring hebt en/of meer uren draait, zal je ook meer verdienen en kan je salaris richting de 3.000 euro per maand gaan. Bovendien zijn er nog verschillende vergoedingen voor een vrachtwagenchauffeur die hierboven zijn beschreven.

Tot slot heb je als vrachtwagenchauffeur niet alleen een goed en stabiel loon. Ook heb je tijd om te leren tijdens het rijden, zoals eindeloze luisterboeken, podcasts of het lezen van boeken bij het houden van verplichte pauzes.

OVER HET RIJBEWIJS VAN EEN VRACHTAUTOCHAUFFEUR

Vrachtwagens zijn er in verschillende maten, zo ook het rijbewijs. Bijvoorbeeld het C en CE-rijbewijs. Een vrachtwagen met aanhanger vereist het CE-rijbewijs, net als we de BE nodig hebben om met een personenauto de aanhanger voort te trekken. Daarnaast is het C bewijs voldoende om met een vrachtwagen de weg op te gaan. Toch is het wel verplicht om eerst het C rijbewijs te halen voordat je begint met het CE-rijbewijs.

Code95 is een vermelding op het rijbewijs die vereist is wanneer er beroepsmatig wordt gereden met een vrachtauto of een ander voertuig waar een C-rijbewijs voor vereist is. Je geld verdienen als vrachtwagenchauffeur is niet zomaar iets. Daarom moet de Code95 iedere vijf jaar opnieuw behaald worden doormiddel van nascholing.

Vrijblijvend een informatiebijeenkomst bijwonen? Kom langs, dan zal Wim je alles vertellen over een vrachtwagenchauffeur salaris, opleiding en alle vragen die je hebt.

AANMELDEN

VOOR EEN GRATIS VRIJBLIJVENDE INFORMATIEBIJEENKOMST OF TELEFONISCH 1-OP-1 INTRODUCTIEGESPREK

© 2024 Rijbaan. Alle rechten voorbehouden. | Privacyverklaring